Lifestyle Lifie rintasyöpä style

Mahtavia uutisia

Ajatelkaa, että leikkauksesta on kulunut jo kuukausi! Aika on mennyt uskomattoman nopeasti vaikka tuntuu, että ihan vastahan sitä avattiin silmät heräämössä. Toipuminen on mennyt kaiken kaikkiaan hyvin rinnan osalta, mutta käden kanssa on edelleen ongelmia. Jälkitarkastuksessa sanottiin, että haava on parantunut todella hyvin ja sen osalta sädehoito voidaan aloittaa. Kirurgini kertoi, että lopulliset patologin vastaukset kasvaimesta tulisi vielä myöhemmin. Kirurgin jälkeen tapasin fysioterapeuttini, joka katsoi leikatun puolen (vasemman) kättäni. Hän huomasi minun ollessa selin häneen, että nostaessani kättä, vasemman puolen lapaluu nousi ylös ja siihen jäi kuoppa. Tarkoittaen, että lavan toimintaa stabiloivan serratus anterior lihaksen hermossa on jonkinasteinen vaurio. Olin ihmetellyt kipua lapaluun seudulla jo aiemmin, mutta nyt se selvisi.  Käsi on luultavimmin jo sytostaattihoitojen aikana huonontunut, koska otin kaikki sytot juurikin vasempaan käteen. Olisi hyvä, että sytot olisi otettu eri käteen kuin mistä kainalosta imusolmukkeet poistetaan. Ikävä kyllä siitä ei kukaan maininnut ja itse halusin ne ottaa oikeaan käteen, jotta voin Minea kantaa sylissä. Toki, jos olisin tiennyt sytojen pahentavan kättä, olisin miettinyt asian uusiksi.

Nyt on kuitenkin tilanne se, ettei mun käsi nouse olkapää tasoa korkeammalle. Ja kättä särkee sormista lapaluuhun asti lähes koko ajan ja öisinkin heräilen särkyyn. En edelleenkään saa/ saati pysty nostamaan kädellä mitään eikä sillä saa tehdä repiviä liikkeitä. Oon käynyt nyt kaksi kertaa fyssarilla ja ensi keskiviikkona on jälleen seuraava aika. Toisella kerralla oli onneksi jo ihan vähän tapahtunut muutosta käden liikkeissä. Sain ohjeeksi tehdä tiettyjä jumppaliikkeitä kotona ja paranemisen mukaan edetään. Sain onneksi lähetteen kipupolille, joten katsotaan miten edetään. Hermokipuun vaikuttavia lääkkeitä joudun nyt syömään buranan lisäksi.

Olin syöpiksen lääkäriini yhteydessä alkuviikosta kysyäkseni tulevaa sädehoidon aloitusta. Harmikseni tieto sädehoidosta ei ollut mennyt eteenpäin, joten sen aloitus tulee viivästymään. Näillä näkymin sädetys tulee kestämään viisi viikkoa ja aloitus kesäkuun puolelle. Toinen vaihtoehto olisi kolme viikkoa, mutta silloin kerta-annostus on suurempi. Katsotaan mitä sädehoidon lääkäri vielä suosittelee keston pituudesta.

Joulukussa diagnoosin saatuani otettiin neulanäytteet ja niistä kävi ilmi, että kasvaimessa on sekä esivaiheen syöpää, että itse syöpää. Nyt lääkärini soitti lopullisista tuloksista ja arvatkaapa mitä!! Hän kertoi, että nyt koko kasvain oli enään vain esiasteen syöpää kokonaan, ihan mahtavaa!!!! Eli syostaatit ovatkin toimineet kasvaimeen ja nyt, kun leikkauksella saatiin kaikki pois, onkin edessä enään sädehoito. Näin ollen 6 kk tablettisytostaattihoito jää kokonaan pois, ihan mielettömän hienoja uutisia! Lääkäri sanoi, että hoidon vaste on ollut lähes 100%, nyt kun oli vain esiastetta jäljellä. Jos alkujaan olisi ollut vain esiastetta hoidoksi olisi riittänyt leikkaus ja sädehoito. Silloin ei annettaisi sytostaattihoitoa ollenkaan.

Vaikka käden kanssa onkin pahoja ongelmia en anna sen vaikuttaa vaan iloitsen mahtavista uutisista ja tästä hetkestä ♥ 

Me saatiin Ninni meille viikonopuksi ja huomenna on luvassa Linnanmäkipäivä ♥ Ihanaa & aurinkoista viikonloppua!

6 Comments
Previous Post
18.5.2018
Next Post
18.5.2018

6 Comments

  • Heidi

    Ihania uutisia❣️

  • Johanna

    Hyvät uutisia sinulla!!! Hienoa, miten hyvìn hoitosi on onnistunut. Toivottavasti myös kätesi paranee pian!
    Aurinkoista Lintsi-päivää ☀️????☀️
    Terveisin, Johanna

  • Marita

    Minun ystävällänikin oli pitkään ongelmia käden kanssa, josta imusomukkeet poistettiin ja kainalo tulehtui, mutta tänä päivänä (5 vuotta kulunut) hän käyttää harvoin tukihihaa ja kipuja ei enää ole. Eli kyllä se siitä paranee 🙂

  • Jenna

    Mahtavia uutisia! ihana kuulla miten hoito on toiminut. Superhienoja uutisia! <3

  • Milla Sukhimatoilta

    Upeita uutisia, iloitsen todella paljon puolestasi! Asenteesi inspiroi ja täältä paljon paranemistoivotuksia!

  • Laura

    Vitsit miten kiva kuulla noin hienoja uutisia! Toivottavasti käsikin toipuu ajan kanssa ???? aurinkoista viikkoa!

Leave a Reply

Artikkelit