baby Lifestyle Lifie

Päiväkotiin tutustuminen

Viimeksi kirjoitin teille päiväkoti– aiheesta, kun saimme tietää Minean saaneen paikan ryhmäperhepäiväkodista. Nyt me ollaan oltu siellä kahtena eri päivänä tutustumassa uusiin ystäviin, hoitajiin sekä itse päiväkotiin. Ensimmäinen kerta oli viime viikon torstaina, jolloin oltiin tutustumassa koko perheen voimin. Voin sanoa, että kyllähän se jännitti mennä ensi kertaa käymään ja näkemään millaiseen paikkaan se oma lapsi sitten hoitoon menee. Jotenkin se ajatus on hirvittänyt, että meidän lapsi on jonkun muun hoiteissa jossain muualla kuin omassa kodissa. Jännitti millaisia hoitajia meidän päiväkodissa olisi, millaiset tilat siellä on ja tietty millaiset muut lapset siellä Minean kanssa leikkii. Meidän päiväkoti sijaitsee kerrostalon alimmassa kerroksessa kodinomaisissa tiloissa – tämä tiedettiin etukäteen. Hirveästi muuta ei sitten tiedettykkään ennen ensimmäistä käyntiä.

Niimpä perhosia vatsassa me sitten soitettiin päiväkodin ovikelloa klo. 8.30 ja astuttiin sisään iloisten pienten ihmettelemänä ♥ Meidät vastaanotti toinen hoitajista ja heti alkuun hän vaikutti todella ystävälliseltä ja ihanalta. Pienet kysyi kuka Minea on ja eipä se neiti tainnut meitä mukaansa odotella, kun lähti jo leikkihuonetta muiden kanssa katsomaan 😀 Se oli jo sinänsä meille iloinen juttu, vaikka ei tietenkään kerro vielä välttämättä mistään. Hetken kuluttua vuoronsa aloitti myös toinen hoitajista. Ja tiedättekö hän oli se hoitaja kenet me oltiin Minean kanssa kesällä nähty puistossa oman ryhmänsä  kanssa ja juteltu heidän kanssaan!  Olin niin onnellinen siitä, että hän oli vielä  just meidän päiväkodissa töissä, koska siellä oli ollut joitain hoitajien siirtoja, joka vaikutti myös ryhmän kokoon. Nyt siellä on siis vain yksi ryhmä eikä kahta kuten vielä kesällä oli ollut.

Me kierrettiin tiloja läpi, Minea leikki lasten kanssa ja me juteltiin hoitajien kanssa. Tilat ei ole mitkään uudet, mutta ilmapiiri siellä on niin ihana, ettei kaiken tarvitsekaan olla uutta ja hienoa. Paikka on todella lämminhenkinen, just sellanen kodinomainen ja turvallinen. Oli mahtavaa nähdä miten Minea leikki reippaana muiden lasten kanssa vaikkei äitiä ja isiä ihan koko aikaa näköpiirissä näkynytkään. Me vähän koitettiinkin välillä olla toisessa huoneessa, jotta voi omin päin myös touhuta. Tällä kerralla me oltiin vajaan tunnin verran tutustumassa ja meille jäi tosi hyvä olo kaikesta ♥

beanie – Fafa Collection, coat, shoes –  HM, pants – Name it, knit – Newbie

Toinen kerta oli tiistaina ja silloin mentiin neidin kanssa kaksin. Mentiin jälleen aamusta (lapset syövät klo 8 aikaan aamupalan siellä), joten heti pääsi leikit alkamaan ja oli ihana, kun muut lapset muisti jo Minean nimen. Osa lapsista oli maalaamassa vesiväreillä ja Mineakin pääsi itseasiassa ensi kertaa maalailemaan. Maalailujen jälkeen oli aika lähteä ulkoilemaan naapuri päiväkodin pihalle. Minea ja eräs ihana tyttö olivat heti ottaneet toisiaan kädestä kiinni ja parijonossa sitten käveltiin noin 100 metrin matka toiselle pihalle. Siellä olikin sitten vähän enemmän lapsia ja hoitajia, mutta nämä pienet erottui joukosta huomioliiveillä 🙂 Oli niin mukava nähdä, kun meidän hoitaja leikki lasten mukana pihalla ja minä siinä mukana minkä kerkesin, kun toisetkin lapset tulivat mukaan hakemaan leikkiin ♥ Rinteessä sijaitseva piha on todella iso ja sieltä löytyi paljon kaikkea kivaa tekemistä.

Sitten palattiin takaisin päiväkodille, jossa yksi lapsista oli toisen hoitajan kanssa laittaneet lounaan valmiiksi. Ennen ruokailua lapset vielä opettelivat viikonpäiviä, kuten joka päivä tekevät sekä leikkivät piirileikkiä. Olin tuon ajan eri huoneessa, jolloin tehtiin päiväkodin johtajan kanssa hoitosopimus. Pian ruokailun jälkeen me alettiin lähteä kotiinpäin ja muut lapset menivät omiin sänkyihinsä päikkäreille. Vielä Minea ei kuitenkaan antanut hoitajien pukea tai pestä käsiä vaan äidin piti auttaa. Koitin hänelle välillä aina muistuttaa, että tädit sitten hoitaa Mineaa äidin ja isin ollessa töissä. Varmasti se on alkuun hankalaa, mutta toivotaan luottamuksen syntyvän heidän välille ajan myötä eikä itku tulisi niin herkästi.

Kaiken kaikkiaan mulla on todella hyvä, helpottunut ja turvallinen tunne tulevasta päiväkodista. Kyllähän siinä itsellä meinasi olla itku herkässä, kun näki miten isoksi oma lapsi on jo kasvanut. Niin isoksi, että hän tosiaan aloittaa päiväkodin ja on niin reipas tyttö ♥ Muuten mun olo kirjaimellisesti helpottui näiden käyntien jälkeen, kun tietää miten hyvää huolta hänestä siellä pidetään. Oon tosi onnellinen siitä, että Minea sai paikan just tälläsestä ryhmäperhepäiväkodista. Se on varmasti kaiken tämän jälkeen parempi ja pehmeäpi vaihtoehto päiväkotielämään. Virallinen aloitus on siis 29.9. ja sitä ennen viikon verran harjoitellaan yhdessä hänen kanssaan. Käydään sitä ennen kuitenkin muutamia kertoja vielä tutustumassa, jotta paikka alkaisi pikkuhiljaa tuntumaan tutummalta. Ensi viikolla me muuten matkustetaan neidin kanssan Kokkolan mummuille ♥ Täytyy ottaa kaikki aika ennen arjen alkamista käyttöön, kun sitten ei enään tehdäkkään noin vain pidempiä reissuja.

 Kuulisin edelleen mielelläni teidän päiväkotikokemuksia? Sekä mitä kaikkea pukeutumisen suhteen tulisi ottaa huomioon? 

Tossut on jo hankittu ja ne odottelee Minean naulakossa valmiina ♥

4 Comments
Previous Post
20.9.2018
Next Post
20.9.2018

4 Comments

 • Nina

  Mun mielestä tärkeää on muistaa nimikoida lapsen vaatteet! Me ollaan tykätty Tarramonsterin minipilkku-tarroista mutta varmasti muillakin firmoilla on hyviä 🙂 Ja tietysti on hyvä viedä tarpeeksi vaihtovaatteita päiväkotiin, varsinkin jos lapsella on kuivaksi opettelu ajankohtaista. Tsemppiä päiväkodin aloitukseen, se on monesti vanhemmille vaikeampaa kuin lapselle 🙂

  • Marjut

   Kiitos kommentistasi <3 Joo tuo vaatteiden nimikointi onkin aikamoinen urakka, kun tietty sukkia myöden pitää kaikki nimetä. Ja vaihtovaatteita, hakkikset sekä juomapullo huikattiin tosiaan päiväkodilta myös 🙂 Ja kyllä tiedän, että aloitus tulee olemaan mulle rankkaa.. 🙁 Ajan kanssa kaikki helpottaa <3

 • Minna

  Hei! Löysin blogisi vasta nyt ja se vaikuttaa kivalta. Toivottavasti päivähoidon aloitus on sujunut teillä hyvin. Haluaisin kuitenkin muistuttaa, että ryhmäperhepäiväkoti on hieman eri asia kuin varsinainen päiväkoti – päiväkodeissa työskentelee myös korkeakoulutettuja varhaiskasvatuksen opettajia, ja ryhmiksissä perhepäivähoitajia ja lastenhoitajia. Kasvattajien koulutuksessa ja sen myötä myös pedagogiikan laadussa on usein huima ero, itse alan ammattilaisena tiedän tämän valitettavan hyvin ja useissa ryhmäperhepäiväkodeissa olen joutunut kokemaan pedagogiikan laadun varsin kehnoksi. Toivon että teillä on mukava hoitopaikka enkä usko että asialla on vielä suurempaa merkitystä varsinkaan näin pienen lapsen kohdalla, mutta lain mukaan jokainen lapsi on oikeutettu laadukkaaseen pedagogiseen varhaiskasvatukseen – eli henkilökunnan tulee pystyä joka päivä perustelemaan sekä itselleen että muille läpinäkyvästi, miksi ja mitä lasten kanssa tehdään ja mitä he siitä oppivat. On eri asia hengailla päivät kuin oppia oikeasti ja tavoitteellisesti tärkeitä taitoja tulevaisuutta varten. En halua liikaa kritisoida valintaanne, vaan antaa ajattelun aihetta tulevaisuutta ja mahdollisia uusia päiväkotivalintoja varten. Toivon, että lapsesi ryhmiksessä on hyvät ja osaavat ammattilaiset töissä! Kaikkea hyvää teidän syksyyn! 🙂

  • Marjut

   Moikka Minna ja ihana, kun löysit tiesi tänne <3 Meillä on tosiaan varsinainen aloitus vasta 29pv ja nyt ollaan vasta muutamia kertoja harjoiteltu. Ollaan viikko kunnon harjoittelussa vielä sitten ennen aloitusta. Kommenttisi olisi todella hyvä ja laittoi varmasti monia miettimään asiaa. Meidän päiväkodissa harjoitellaan paljon erilaisia juttuja ja muiden vanhempien kertomukset olivat todella positiivisia! Tämän päiväkodin kohdalla ei ole tietoa jatkuuko toiminta kuinka pitkään ja mekin ollaan etsimässä jossain vaiheessa omaa asuntoa, joten åäiväkodin vaihto tulee jossain vaiheessa eteen. Sinänsä harmi tietenkin, kun joutuu vaihtamaan, mutta nyt alkuun Minea saa ainakin pehmeän laskun päiväkotielämään <3 Ihanaa syksyä!

Leave a Reply

Artikkelit

Instagram

Instagram did not return a 200.

Seuraa minua!